For Marthe har interessen for medier og kommunikasjon utviklet seg helt siden videregående skole og som student på Høyskolen Kristiania får hun en utdannelse som gir henne et bredt spekter av karrieremuligheter og arbeidsglede.
Hvorfor skal du studere?
Fristen for å søke høyere utdannelse går ut 15. april. Det kan hende du lenge har visst hva du ønsker å utdanne deg til, eller er du fortsatt usikker hva du skal sette opp som ditt førstevalg? Felles for begge er at du er nødt om å ta et valg som vil påvirke din fremtid i stor grad.
Les om hvorfor Marthe valgte å studere PR og kommunikasjon på Høyskolen Kristiania og hva hennes beste råd til kommende studenter er.
Hvorfor valgte du PR?
– Helt siden jeg valgte å gå Medier og kommunikasjon på videregående har interessen innen kommunikasjonsfag utviklet seg og blitt større. Vi har ellers en veldig god bredde i emnene på min bachelorgrad, som gjør at man ikke kun er kvalifisert for én stilling i det man er ferdig. PR er et svært praktisk yrke der man skriver pressemeldinger, håndterer mediene og arbeider aktivt med kommunikasjon. PR inneholder jo selvfølgelig en del teori også, men det er mer givende da praksis og teori henger så tett sammen.
Finn ut mer om Høyskolen Kristiania HER!
Har du tips eller råd til studenter som nå skal søke høyere utdanning: Hvordan skal de velge?
– Velg ut i fra interesse! Det er utrolig viktig at du trives i det du studerer og at du genuint interesserer deg for det. Syntes du det ikke er interessant vil du antageligvis ikke syntes det er gøy heller. Ellers anbefaler ikke å studere det samme, eller på samme sted som alle vennene dine (med mindre det er det du ønsker selv). Man har alltid godt av et nytt miljø der man får nye venner og muligens en annen måte å tenke på. Jeg startet på Høyskolen Kristiania uten å kjenne noen, og er i dag veldig glad for at jeg ikke baserte studiested ut ifra hvor mine venner skulle studere.
Nyttig informasjon for søkere 2018
Hva fikk deg til å velge Høyskolen Kristiania?
– Først og fremst var det mindre klasser og dyktige forelesere. For meg var det viktig at jeg ikke kun skulle være ‹‹en av mengden›› og ha mulighet til å knytte kontakt med ulike forelesere. Våre forelesere kjenner til oss studenter og er dyktige på å følge oss opp og gi oss hjelp dersom vi ønsker det. Ellers var det et veldig stort pluss at det ligger midt i sentrum med alle bedrifter i gåavstand.
Hvordan er undervisningen på skolen?
– Vi har mellom 3-4 forelesninger i uken. Vi har også ofte besøk fra næringslivet der vi får besøk av gjesteforelesere. Vi på PR har blant annet hatt besøk av Audun Lysbakken, Statoil, Treningsfrue, Trigger, Kreftforeningen og en rekke mediehus og PR-byråer. Audun Lysbakken besøkte oss i forbindelse med emnet i politisk kommunikasjon der han fortalte oss om hvordan SV brukte sosiale medier under valgkampen 2017. Ellers lagde vi kampanjer for solvett-reglene i emnet ‹‹Kampanjestrategier›› der Kreftforeningen kom inn og presenterte oppgaven. Det er utrolig interessant og ikke minst lærerikt!
Hvordan er det faglige nivået på skolen?
– Jeg vil påstå at det er veldig høyt. Vi har dyktige forelesere som enten har jobbet eller fortsatt jobber i bransjen selv, og all kompetanse de sitter på er veldig verdifull for oss studenter.
Hvordan er studentmiljøet?
– Ved Høyskolen Kristiania har vi en studentforening som heter ‹‹Studentunionen›› som består av 13 forskjellige verv man kan delta frivillig i og skaffe seg praktisk erfaring. Noen av disse vervene er økonomiavdelingen, kommunikasjonsavdelingen, markedsavdelingen, Hvelvet (skolens studentpub), Into Campus (som lager fadderuken vår), event (lager surfetur til Marokko, hytteturer, eksamensfesten osv). Det er med andre ord noe for alle på Høyskolen Kristiania!
Er undervisningen lagt opp med tanken på jobb videre?
– Som nevnt har vi ofte besøk av folk fra bransjen selv, så om man er på og vil, skaffer man seg gode kontakter i løpet av studiet som man kan bruke i det man skal søke jobb videre. Vi har også et karrieresenter på skolen som består av Oslo´s beste karriererådgivere som kan gi deg hjelp med å skrive jobbsøknad, CV eller holde intervjutrening med deg. Uten om dette er undervisningen veldig tidsrelevant med eksempler fra næringslivet og det som skjer rundt i samfunnet i dag.
Hva er drømmejobben og hvordan har du tenkt å få den?
– Min drømmejobb er som kommunikasjonsrådgiver i Orkla eller et annet stort selskap. Jeg ønsker å jobbe med intern kommunikasjon og ulike kommunikasjonskanaler, og det er dette jeg skriver bacheloroppgave om også. Drømmejobben står ikke og venter på deg, den må kjempes for. Jeg tror det er viktig å lære underveis og arbeide seg flink slik at drømmejobben en dag blir jobben din.
Vil du anbefale skolen til andre studenter og hvorfor?
– JA! Jeg er utrolig fornøyd med forelesere, studentmiljø og ikke minst hva jeg har fått igjen av studiet. Jeg har blitt samfunnsengasjert, bevist og en mer opplyst forbruker noe som jeg mener er veldig viktig. Jeg har blitt presentert for ting jeg ikke visste jeg var interessert i, og lært veldig mye om hva jeg kan og klarer. Jeg tror absolutt at Høyskolen Kristiania kan gi fremtidige studenter de samme mulighetene, dersom man er interessert og vil.