Passer for alle: Er du på jakt etter en effektiv og morsom økt du kan gjøre hvor som helst? Da bør du teste ut slyngetrening i sommer!

Super sommertrening

 

I samarbeid med Abilica

Vær så god, her har du et enkelt og effektivt fullkroppsprogram du kan gjøre i slynge!

Det er lite som slår følelsen av trening i frisk luft, og tenk så digg det føles å nyte en is i varmen etter å ha brukt kroppen! Mange har et fast program de kjører hjemme på treningssenteret, og det er fort gjort å bli rådvill når man ikke har samme tilgang på utstyr.

Fortvil ikke – både kroppen og psyken har godt av variasjon, og ikke minst er det gøy å teste ut nye øvelser og oppsett. Bare ved hjelp av din egen kroppsvekt kommer du langt, hvis du attpåtil har tilgang på en slynge, finnes det ikke grenser for hvor mange forskjellige øvelser du kan gjøre. Jeg elsker å ha denne slynga med meg i i baggen og feste den i et tre eller i en treningspark. Her er mine favorittøvelser!

Forslag til oppsett: Jobb i 40 sekunder og ha pause i 20. Kjør tre runder per øvelse, og gjør deg ferdig før du går videre på neste. Lykke til!

Øvelse 1 – Ettbeins knebøy

Slik gjør du: Hold håndtakene like under brystet. Still deg på ett bein og senk deg ned mot bakken. Press deg opp igjen, og kjør annethvert bein.

Enklere variant: Gjør øvelsen på begge bein samtidig.

Øvelse 2 – Roing

Slik gjør du: Vær rett i kroppen og grip håndtakene i slynga. Bruk ryggen til å dra deg opp. Senk kontrollert tilbake og kjenn at du får god kontakt med ryggen.

Enklere variant: Ta noen steg tilbake slik at du er mer oppreist i kroppen.

Øvelse 3 – Armhevinger

Slik gjør du: Stil deg i en høy plankeposisjon med hendene på håndtakene. Senk deg ned mot bakken med en strak kropp, og press deg opp igjen.

Enklere variant: Ta noen skritt fremover slik at du blir mer oppreist.

Øvelse 4 – Pike

Slik gjør du: Legg beina i løkkene på slynga. Hold en høy plankeposisjon og kjenn etter at du får god kontakt med magemusklene. Unngå svai! Knekk i hofta, og få beina inn mot brystet med strake bein. Gjør øvelsen rolig og kontrollert.

Enklere variant: Bøy beina og jobb med knærne inn mot brystet.

Øvelse 5 – Hoppende knebøy

Slik gjør du: Hold håndtakene like under brystet. Sitt ned i en knebøy og press knærne ut til siden. Ta sats og hopp opp så høyt du klarer. Land direkte i en knebøy og gjenta. Bruk slynga til å komme deg så høyt opp som mulig.

Enklere variant: Kjør øvelsen uten hopp. Eventuelt kan du gjøre utfall bakover mens du holder i slynga.

 

Slyngen Hanna bruker er Abilica PowerSling.

 

 

 

Egmonts journalister og redaksjonen har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.