FRIHET: Studer når og hvor du vil! (ILLUSTRASJONSFOTO: Shutterstock)

Stian (26) er ett skritt nærmere drømmestudiet sitt

Det er ikke alltid like lett å velge riktig utdanning når det finnes så mange alternativer. Heldigvis finnes det måter å komme dit man ønsker, selv om man mangler noen fag.

Ny sjanse med forkurs
Har du kanskje «feil» matte fra videregående? Angrer du på at du tok et yrkesfaglig løp? Eller har du vært i jobb, men kjent at lysten til å ta mer utdanning har vokst? Muligheten finnes. Kanskje er det kun et forkurs som ligger mellom deg og spennende ingeniørstudier?

POSITIV: Stian har mange baller i luften – derfor setter han ekstra stor pris på at han har mulighet til å planlegge dagene sine selv. (FOTO: Privat)

Et forkurs er spesielt tilrettelagt for deg som trenger et alternativt løp for å kvalifisere til opptak på teknologiske studier. Vårt 1-årige forkurs (som du evt. kan ta over to år) er et kvalifiseringsår før ingeniør- /sivilingeniørutdanninger. Forkurset er et kurs som forbereder deg for ingeniørstudier og gir deg nyttige perspektiver for disse yrkene. Det består av fire fag som blir viktige verktøy for deg som vil bli ingeniør: Matematikk, Fysikk, Kommunikasjon og norsk og Teknologi og samfunn.

Stian kombinerer studiene med jobb og familieliv
Stian Hines jobber fulltid på et vaskeri i Namsos, men ønsker å bli ingeniør. Veien virket lang, for han mangler nemlig noen av fagene man må ha for å komme inn på bachelor. Ved å velge Forkurs bachelor ingeniør på nett hos NKI, får han nå fordypningen han trenger for å søke opptak til ingeniørutdanningen. – Jeg planlegger å gå ingeniørstudier, mest sannsynlig innenfor datateknologi, forteller Stian. Nå er han i gang med studiene hos NKI, og er veldig fornøyd med å studere på nett.

Her har du 4 gode grunner til å velge nettstudier:

1) Passer for alle

Ved siden av fulltidsjobben er Stian familiefar. Han har mange baller i luften, men ønsker ikke å gi slipp på drømmen om å en dag være ferdig utdannet som ingeniør. Ved å velge nettstudier kan han studere hvor og når han vil.

– Det beste med nettstudier er å planlegge sin egen dag. Jeg finner tid til å studere på kveldene når barna har lagt seg og i pausene på jobb, forteller Stian.

Marit Grorud, produktansvarlig hos NKI, mener det er mange fordeler ved å velge nettstudier. Noe av det som gjør at mange velger å studere på nett er på grunn av fleksibiliteten i hverdagen. Nettstudier er supert å kombinere med din livssituasjon og forpliktelser som f.eks. jobb, familie, fritidsaktiviteter, reising etc.

– Nettstudier passer for alle som ønsker å komme raskt ut i jobb, styrke sin faglige kompetanse i nåværende jobb eller vil oppnå studiekompetanse for å kunne søke seg inn på høyere utdanning. Dette kan du gjøre med en unik fleksibilitet hvor du får muligheten til å legge opp studieprogresjonen selv, forteller Grorud.

MANGE FORDELER MED NETTSTUDIER: Marit forteller at nettstudier passer for alle som vil utdanne seg videre. (FOTO: NKI.no)

Visste du at det også er mulig å studere i utlandet?
NKI har flest studenter og lærere som arbeider i Norge, men også noen som oppholder seg i Namibia, Cuba, Finland, USA, India eller ute på backpacking.

2) Tett oppfølging av lærerne

Som nettstudent hos NKI vil man få tilgang til nettskolen som er enkel å navigere seg rundt i. Du vil ha kontakt med dyktige lærere og det vil være mulighet til samarbeid med andre studenter. I tillegg får alle en studieleder som hjelper og veileder gjennom hele studieløpet.

– Jeg snakker ofte med lærere, studieveileder og eksamensavdelingen, sier Stian. Han opplever å få bli tatt seriøst, samtidig som han alltid får raske og hyggelige tilbakemeldinger. Alle spørsmål blir tatt godt imot, både store og små.

3) God oversikt over hva som forventes av deg

Man vil aller helst unngå å føle at studiet byr på annet enn det man egentlig forventet før oppstart. For å slippe det kan du kontakte NKIs studierådgivere for å finne riktig studium eller kurs.

NKI.no finner du også oversikt over fag og hva de innebærer.

Og om du ser at du ikke rekker å bli ferdig med studiet på de månedene som er tenkt – ikke stress, det er lov å ta ting i sitt eget tempo! NKI gir studietid som tilsvarer deltid, men studentene kan velge å om de vil fullføre raskere eller utvide studietiden – alt ettersom hvordan de ønsker å legge opp studieprogresjonen.

4) Start i dag!

Det kan være kjipt å måtte vente på skolestart når man har bestemt seg for å starte på studier. Heldigvis er det slik at du kan starte i dag, om du ønsker det.

Se mer informasjon på NKI.no.

Egmonts journalister og redaksjonen har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.