Nå ditt mål om økt kompetanse

De fleste av oss setter seg nyttårsforsetter for det kommende året, men hvordan skal vi egentlig klare å nå dem? Har du satt deg et mål om å fullføre eller begynne på utdanning i 2019, så har vi noen gode råd på veien!

Det blir trolig ikke noe enklere å gjennomføre nyttårsforsettet i 2019 enn det var i 2018, men med en god dose pågangsmot, og ikke minst motivasjon, er det ingen umulighet. Nyttårsforsetter er som alle andre mål, og vi må alle legge ned en jobb for å nå målet.

SMART-mål
En god start er å sette et bra nyttårsforsett eller mål som du kan jobbe mot. SMART-modellen er en enkel og god måte å definere mål på. SMART står for spesifikt, målbart, attraktivt, realistisk og tidsbundet. Oppfyller nyttårsforsettet ditt alle disse kriteriene? Da er du godt på vei mot målet allerede!

Les mer om NKIs fagskoleutdanninger her.

Mange ønsker å heve sin kompetanse, velge en annen yrkesretning eller fullføre en allerede påbegynt utdanning. Dette er gode nyttårsforsetter, men prøv likevel å sette forsettet inn i SMART-modellen. For eksempel kan et mål være å fullføre de to fagene du mangler fra videregående første halvår av 2019. Dette er et spesifikt mål, det er målbart – for enten klarer du å stå på eksamen eller ikke, det er attraktivt fordi du vet at du får studiekompetanse når du har fullført, det er realistisk og det er satt et tidsrom for når målet skal gjennomføres.

Mestringsfølelse og økt kompetanse
Utdanning er et nyttårsforsett som passer godt inn i SMART-modellene, og ved å ta en utdanning gjennom NKI Nettstudier har du allerede oppfylt flere av kriteriene.

Les mer om alle mulighetene hos NKI Nettstudier

Det kan være tøft å motivere seg for å endre veivalg i livet og ta en ny utdanning, men ikke glem alt det gode det medfører: mestringsfølelse, nye muligheter og økt kompetanse. Noen nyttårsforsetter kan være enkle å gi opp, men dette tror vi du klarer!

Gjennom NKI kan du gi drømmen en ny mulighet, du kan øke kompetansen din og du kan starte et helt nytt kapittel. Ta en utdanning hos NKI Nettstudier, eller les mer om alle mulighetene her.

Egmonts journalister og redaksjonen har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.