NETTSTUDIE: Å studere på nett gir deg gode muligheter til å jobbe med det du har lyst til. (FOTO: Shutterstock)

Fra drøm til virkelighet – nå eier Cathrine sitt eget interiørdesignfirma

Cathrine Whist har alltid vært opptatt av oppussing og likt å utfolde seg kreativt. Men da hun skulle velge utdanning, trodde hun at det var få muligheter til å kunne leve av det hun elsket å drive med. Derfor la hun drømmen på hylla, og valgte en utdanning innen business, med hovedfag i markedsføring.

Cathrine klarte ikke å gi slipp på drømmen om å studere interiør, og innså at det var på tide å følge drømmen. Hun meldte seg på interiørstudier hos NKI. Nå er hun ferdigutdannet, og har ikke angret et sekund på avgjørelsen. Cathrine er i dag stolt eier av sitt eget interiørdesignfirma, og sammen med kollegaene sine, jobber hun med spennende prosjekter hver eneste dag.

DRØMMEN BLE TIL VIRKELIGHET: Cathrine eier nå sitt eget firma og lever drømmen som interiørdesigner. (FOTO: Privat)

Studerte fra Singapore

Cathrine har reist mye, og har blant annet bodd i Paris, Florida og Arizona. Da barna hennes var yngre, flyttet hele familien til Singapore for å oppleve mer av verden. Det var i Singapore hun bestemte seg for å gå tilbake til studiene – men hun var redd for å ikke få fleksibilitet og nok tid med barna. Da fant hun ut at nettstudier kunne tilby henne fleksibiliteten hun trengte, og med noen få tastetrykk var hun endelig i gang.

Har du også lyst til å bli interiørdesigner? Sjekk ut det nye studiet på NKI her.

– Jeg satt opp en egen pult og hadde faste tider da jeg studerte. Oppgavene leverte jeg alltid innen de datoene jeg hadde bestemt meg for, forteller hun.

En stor fordel med å være nettstudent, er at du kan legge opp studieløpet slik at det passer deg og din livssituasjon. Hos NKI får du din egen studieleder og dyktige lærere som hjelper deg hele veien.

Cathrine dro ofte rundt for å finne stoff og fargeprøver. Da hun jobbet med oppgavene, skrudde hun på norsk radio og koste seg med arbeidet.

– Det som var bra, var at jeg nesten ikke følte at jeg studerte. Jeg lærte bare mer om lidenskapen min, forteller Cathrine.

Å få drømmejobben

Da hun flyttet hjem fra Singapore, ønsket hun fremdeles en fleksibel hverdag. Hun var nå ferdig med studiene, og ønsket å jobbe med det hun hadde lært. I startfasen hjalp Cathrine venner og bekjente med mindre prosjekter. Slik fikk hun kontakter og samarbeidspartnere i bransjen.

– Jeg tok på meg mange forskjellige oppdrag. Fra de som kun gjaldt interiør, til større prosjekter med total renovering, forteller Cathrine.

Prosjektene økte i omfang og hun stortrivdes i jobben sin.

Cathrine opprettet sitt første firma, og det tok ikke lang tid før hun ble kontaktet av noen bekjente som hadde kjøpt et stort hus. Nå ønsket de hennes hjelp. Hun hadde veldig lyst på oppdraget, men var bekymret for om hun kunne klare det alene. Da kom hun i kontakt med Linn Aamodt, og dette ble starten på et nytt eventyr.

Samarbeidet om det store huset ble en suksess, og flere nye prosjekter ventet. De to hardtarbeidende damene bestemte seg for å jobbe mer sammen, og ble et bra team som utfylte hverandre godt.

– Vi er litt forskjellige, og jeg tror det er én av grunnene til at vi har lyktes så bra, forteller Cathrine.

Nå driver de firmaet, Caiax Interiørdesign, og tilbyr komplette pakker for de som ønsker å renovere/bygge nytt.

CAIAX INTERIØRDESIGN: Gjengen bak Caiax jobber med spennende prosjekter daglig. (FOTO: Privat)

Vil du bli interiørdesigner?
Cathrines beste tips, er at du må våge for å komme langt i denne bransjen. Hun anbefaler studiet til de som har lyst til å prøve seg som interiørkonsulenter, eller bare generelt er nysgjerrige på å lære mer om faget. Cathrine legger til at du lærer mye bra og nyttig på studiet.

Marit Andreassen er fagansvarlig på studiet Interiørdesigner, som relanseres i ny drakt denne høsten. Hun forteller at interiørkurset lærer deg hvordan du kan planlegge interiørstylinger og interiør i private og offentlige rom.

NKIs interiørkurs er bygget opp slik at du som kursdeltager vil få en introduksjon i forskjellige tema, informasjon om bøker du skal lese og filmer du skal se, samt at du selv arbeider aktivt med oppgaver underveis. Oppgavene sendes til oss, og disse vil bli vurdert av en lærer som vil gi deg veiledende kommentarer for videre utvikling. Det er et aktivt og morsomt kurs som passer for deg som er interessert i interiør og trender.

Visste du at du kan starte din utdanning i dag? Les mer her.

Egmonts journalister og redaksjonen har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.