Er du ufaglært barnehageassistent? Her er tre grunner til å ta fagbrev

En av bransjene med høy andel ufaglærte er barnehager, men dette er også et av de områdene der kompetanse blir viktigere og viktigere. Er du ufaglært barnehageassistent? Da kan du på sikt risikere å gå glipp av jobbmuligheter og retten på høyere lønn.

 

Mange barnehageassistenter har opparbeidet seg viktig kompetanse og har lang erfaring, men mangler formalisering av kompetansen sin. Selv om utdanningen barne- og ungdomsarbeider er populær, er det mange som dropper å ta fagbrevet. Én av grunnen til det, er at mange velger å ta påbygging til studiekompetanse. Andre har lyst til å jobbe noen år først før de tar fagbrevet. Dette er dumt for barnehagen, men kanskje mest av alt for deg som arbeidstaker fordi du stiller svakere i for eksempel lønnsforhandlinger.

3 grunner til å ta fagbrev som barne- og ungdomsarbeider

  1. Du blir mer ettertraktet på arbeidsmarkedet. Ved å ta fagbrev vil du bli mer ettertraktet i arbeidsmarkedet. Fagbrev er blitt en dokumentasjon som stadig flere arbeidsgivere krever fordi det er et kvalitetsstempel på kompetansen din. I dagens samfunn er kvalitet viktig og det blir bare viktigere fremover. Med et fagbrev i lomma stiller du sterkere i jobbmarkedet også i fremtiden.
  2. Du kan få høyere lønn. En fagarbeider skal tjene mer enn en ufaglært arbeider. Når du har et fagbrev har du faktisk krav på et visst lønnstrinn. Det å ta fagbrev kan med andre ord ha økonomiske fordeler..
  3. Du får flere utviklingsmuligheter. Når du har fagbrev stiller du sterkere i konkurransen om fast ansettelse, noe som igjen tilsier at du har mye bedre muligheter for å utvikle deg i jobben. Ikke minst stiller du sterkere for å få videreutdanning dekket av jobben.

 

Har du jobbet i mer enn 5 år?

Kanskje tenker du at du har vært så lenge i jobb nå at et fagbrev er unødvendig? Eller kanskje du grøsser ved tanken på å gå tilbake til skolebenken? Kanskje har det bare ikke blitt noe av, selv om du egentlig kunne tenkt deg dokumentasjon på kompetansen din? Har du lang yrkeserfaring, kan du ta fagbrev som barne- og ungdomsarbeider som  praksiskandidat. Denne ordningen har mange fordeler for deg med lang yrkespraksis, og fordi du allerede har jobbet en stund, slipper du fellesfagene. Det betyr at det bare er ett kurs og én eksamen mellom deg og fagbrevet!

Tar du utdanningen hos NKI nettstudier får du i tillegg frihet til å studere når du vil, hvor du vil, i ditt eget tempo. Skolen er åpen 24 timer i døgnet, 365 dager i året og du velger selv når du ønsker å lese. På den måten kan du tilpasse nettstudiene til din hverdag og ditt familieliv.

Kom i gang i dag og få fagbrevet på plass

Egmonts journalister og redaksjonen har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.