Ble friåret litt lengre enn planlagt?

«Jeg skulle bare ta ett friår og jobbe litt». Plutselig har det gått fem år og nå har du jobb og familieliv å ta hensyn til. Terskelen for å skulle gå tilbake på skolebenken ble plutselig veldig høy. Kjenner du deg igjen? Da bør du lese dette.

 

I mange yrker er det en høy andel ufaglærte arbeidstakere. Dette er ofte tilfelle for assistenter i barnehager og innen pleie- og omsorgssektoren.

Norge trenger flere fagfolk – særlig innen omsorgsfagene. Mye av kunnskapen finnes der ute allerede, men mange mangler formalisering av kompetansen sin. Det gjør at du ofte stiller dårligere i lønnsforhandlinger, jobbsøkerprosesser og faste ansettelser. Har du lang arbeidserfaring, men mangler papirene? Da bør du sjekke ut praksiskandidatordningen til NKI.

Fagbrev er en ettertraktet dokumentasjon på at du har en utdanning og kan et fag. Gjennom å ta fagbrev, vil du bli bevisst på din egen kunnskap og du får dokumentasjon på den fagkompetansen du har.

Nysgjerrig på hvilke fag vi utdanner praksiskandidater i? Her finner du en oversikt.

Hvem kan bli praksiskandidat?

Praksiskandidatordningen er for deg som har fullført grunnskolen, og har vært lenge i arbeidslivet, men som ikke har gått yrkesfaglig linje på videregående skole. Har du for eksempel mer enn 5 år som assistent i barnehage, på sykehjem eller i hjemmesykepleien? Da kan du komme rett inn på praksiskandidatkurset. Du slipper fellesfagene og skal kun ta yrkesteorien til fagprøven.

3 veldig gode grunner til å bli praksiskandidat med NKI Nettstudier:

  1. Kort vei til fagbrev. Fordi du allerede har jobbet en stund slipper du fellesfagene. Det betyr at det bare er ett kurs og én eksamen mellom deg og fagbrev! Om du kommer i gang i dag, kan det kanskje bli deg som stolt står der med et fagbrev i hånden om ikke så lenge. Her kan du sjekke om du kvalifiserer til å bli praksiskandidat.
  2. Nettstudier hos oss kan lett kombineres med jobb og familieliv. Nettstudiet praksiskandidat på NKI gir deg frihet til å studere når du vil, hvor du vil, i ditt eget tempo. Nettskolen er åpen 24 timer i døgnet, 365 dager i året. Du velger selv når du ønsker å lese, gjøre oppgaver eller sende inn besvarelser. Slik kan du tilpasse nettstudiene til din hverdag og ditt familieliv. Tenk å kunne studere i ro og mak etter at barna har lagt seg?
  3. Sikrer inntekten. Ved å ta praksiskandidat på nett kan du fint være i arbeid gjennom hele utdanningen. Når du er ferdig med utdanningen stiller du generelt sterkere i arbeidslivet. Du tjener mer som faglært enn som ufaglært. Med fagbrev stiller du også sterkere som jobbsøker og i lønnsforhandlinger.

Ta fagbrev, invester i din kompetanse og sikre fremtidens jobber uten at det går på bekostning av jobben og familielivet.

Egmonts journalister og redaksjonen har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.