Hver dag spiser millioner av japanere ramen til lunsj, middag eller nattmat, på vei hjem fra jobb eller etter en fuktig natt på byen. Ramen er, enkelt forklart, en japansk nudelsuppe, og består som regel av kraft, grønnsaker, svinekjøtt eller kylling. Men som de sier selv i Japan, finnes det like mange varianter som det finnes folk. Retten er landets viktigste hverdagsmat, og det er ikke uten grunn.
Enkelt, sunt og godt
Ikke bare smaker ramen utsøkt, men med riktige ingredienser er det i tillegg sunt og svært næringsrikt. Spesielt viktig er det at man bruker riktige nudler, slik at nudlenes konsistens og smak opprettholdes, til tross for suppas varme kraft. Da er ramennudler fra Santa Maria en innertier.
Disse er nemlig lufttørket, og ikke fritert, slik at fettnivået holdes nede på 1,7 prosent. De inneholder heller ingen kunstige tilsetningsstoffer, og passer dermed utmerket når man ønsker et helsevennlig alternativ innen nudelkategorien – men likevel ikke ønsker å ofre noe på smak.
La deg friste av oppskriftene nedenfor!
Vegetarisk ramensuppe med tofu og shiitake
Ramensuppe med kylling
Ramensuppe med svinekjøtt og egg